Primăria Râmnicu Sărat
Site-ul oficial al Municipiului Râmnicu Sărat
 
Free Call

+ 00 12 123 456

 

Covid-19

 

INFORMAȚII GENERALE PRIVIND VIRUSUL SAR-COV-2

 

Vă puteți vaccina împotriva COVID-19 la Centrul de la Clubul Sportiv Chitila

Din data de 15 februarie, Primăria Orașului Chitila a demarat campania de vaccinare anti-Covid-19 cu vaccinul AstraZeneca în cadrul Centrului de vaccinare situat în str. Castanilor nr. 41, aflat în incinta Clubului Sportiv Chitila.

În această locație se pot vaccina doar persoanele programate prin platforma de vaccinare: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare.

Odată ce aveți programarea, asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile. Puteți completa în avans unele documente, cum ar fi, de exemplu, chestionarul de triaj.

Nu uitați să purtați masca de protecție când vă prezentați la vaccinare, să respectați toate măsurile de igienă sanitară și să păstrați distanța fizică față de ceilalți – de 1,5-2 metri.

După vaccinare, trebuie să așteptați 15 minute pentru monitorizarea stării de sănătate și pentru ca eventualele reacții imediate să poată fi tratate cu ușurință de către personalul medical aflat la centrul de vaccinare.

Grupul de comunicare al CNCAV reamintește că  vaccinurile folosite în România în acest moment - Pfizer, Moderna și AstraZeneca - sunt studiate ca vaccinuri cu două doze. Prima doză oferă un anumit grad de protecție, dar beneficiile maximale se obțin doar după a doua doză, ce trebuie administrată în perioada aprobată: la 21 de zile după prima doză de Pfizer, la 28 de zile după prima doză pentru Moderna, respectiv la 8 săptămâni după prima doză pentru AstraZeneca. De asemenea, trebuie să știți că după a doua doză de vaccin este nevoie de circa 10-14 zile pentru a dezvolta un răspuns imun optim, astfel că trebuie să fiți precauți și să continuați respectarea măsurilor de prevenție și după administrarea acesteia.

Pentru suport legat de înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare, poate fi apelat centrul operaționalizat pentru județul Ilfov: telefon – 021.414.44.22, email – if.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro.

Platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conține informații despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală și alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Accesibilitate

Color
Text