Array Imprimare Array  Email
Activitatea socială
Tinerii râmniceni în casă nouă – Centrul de Tineret FORTES a fost lansat!

                                                                                                      Filă de istorie...

Lansare 2

   Sfârșitul anul 2011, unul cu o mulțime de satisfacții și succese pentru organizațiile de tineret râmnicene, aduce cu mai puțin de o lună până la venirea noului an o nouă realizare cu adevărat notabilă – Lansarea Centrului de Tineret FORTES.

   Asemenea unor buni gospodari care odată ce își propun ceva pentru copii lor nu răzbat din drum în ciuda greutăților de fiecare zi, o muncă de aproape trei ani de zile a autorităților locale de astăzi a ajuns să prindă esență și culoare într-un moment în care, poate mai mult decât orice, tinerii aveau nevoie.

  Ziua de vineri, 16 decembrie 2011 reprezintă începutul implicării necontenite a tinerilor în propria educare și totodată continuarea procesului de implementare a unui sistem în care tinerii să fie principalii artizani ai realizării propriilor vise. Mai mult decât noul val de atitudini care așterne peste imaginea tinerilor puncte de renegare a idealurilor de pretudindeni, astăzi, această clasă, care nu de mult timp a reușit să schimbe istoria României, are șansa de a se reinventa, de a fi motorul ce propagă o comunitate pe cele mai înalte culmi ale recunoștinței.

Întregul merit aparține însă municipalității locale, care a reușit să dea viață unei idei ce dăinuiește de aproape zece ani de zile și care încă de pe atunci viza crearea unui lăcaș în care tinerii să poată să-și unifice valorile, să-și valorifice abilitățile, dând astfel sens, unui oraș care trebuia să renască prin tineri.

   Începând cu anul 2002, atunci când actualul Viceprimar al Mun. Râmnicu Sărat, Dl. Sorin Cîrjan înființa prima organizație de tineret "Viitorul Începe Azi" (condusă astăzi de dna. Violeta Vîlcu), continuând cu apariția Asociației de Tineret Cultură și Educație "Speranța Râmniceană", în 2007, a cărui președinte este Mateevici Volodea și a "fratelui mai mic" - Asociația de Tineret ONIX, orașul nostru a intrat într-un amplu proces de implicare și emancipare a celei mai importante clase sociale, aceea a tinerilor. De atunci și până astăzi, imaginea Municipiului Râmnicu Sărat este promovată și amintită cu succes ori de câte ori, este purtată în discuții activitatea organizațiilor de tineret râmnicene la nivel național sau internațional, fiind un adevărat model de succes.

   Acest lucru însă își are rădăcinile tocmai în sprijinul pe care actualii edili locali l-au acordat mișcării noii generații și în încrederea în capacitatea tinerilor de a crea un viitor mai bun. Datorită lor, un oraș, din care, an de an, sute de studenți pleacă în căutarea unui rost în orașele mari ale țării s-a transformat într-un loc de maximă spiritualitate, animat de optimism și culoare. Râmnicu Sărat, nu mai e de mult timp un oraș mort, a refuzat să spună pas nepăsării, de aproape patru ani de zile, de când noua administrație a acestui oraș a venit în întâmpinarea nevoilor tinerilor și a cetățenilor, până atunci neidentificate. Orașul nostru, în tot acest timp a trecut prin ample procese de modernizare spirituală, acumulând din punct de vedere cultural puncte deosebit de importante în istoria recentă... ne-am transformat dintr-un oraș ce începuse de mult timp să-și neglijeze valorile, într-o rampă de lansare a adevăratelor valori: am lansat cărți și am promovat autori, am oferit posibilități și mai presus de orice am construit din moloz un castel peste care fiecare ploaie vine asemenea unei binecuvântări ce întărește și mai tare zidurile, transformându-l într-o fortăreață.  (citeste mai mult aici.....)


Articol preluat de la: http://euramnicean.blogspot.com/
Ultima actualizare în Luni, 19 Martie 2012 07:43