Primăria Râmnicu Sărat
Site-ul oficial al Municipiului Râmnicu Sărat
 
Free Call

+ 00 12 123 456

 

Home

#RâmnicuSăratDigital

Servicii DIGITALE pentru Cetateni

Tag Area
ePrimarie

SERVICII DIGITALE PENTRU CETĂȚENI

p

URBANISM

Servicii digitale la un click distanță de ține.

p

REGISTRU AGRICOL

Servicii digitale la un click distanță de tine.

p

DOMENIUL PUBLIC

Servicii digitale la un click distanță de tine.

p

TAXE SI IMPOZITE

Servicii digitale la un click distanță de tine.

p

SERVICII SOCIALE

Servicii digitale la un click distanță de tine.

p

INFORMAȚII PUBLICE

Servicii digitale la un click distanță de tine.

DESPRE

MUNICIPIUL RÂMNICU SĂRAT

 

p

LOCALIZARE

Municipiul Râmnicu Sărat se află în nordul Munteniei și al județului Buzău, pe malul stâng al râului cu același nume. Este străbătut de șoseaua națională DN2, care îl leagă spre sud de Buzău și București, și spre nord de orașele din Moldova: Focșani, Bacău, Roman, și Suceava. Din acest drum, la Râmnicu Sărat se ramifică DN22, care leagă orașul de Brăila și mai departe (prin trecerea Dunării cu bacul), de orașele dobrogene Tulcea și Constanța. DJ202H (șosea județeană) duce din oraș în aval de-a lungul râului Râmnicu Sărat către localitățile învecinate, respectiv comuna Topliceni, în vreme ce drumul județan 203A realizează legătura cu comuna Grebanu, iar drumul comunal 120 facilitează accesul către comuna Podgoria.

p

POPULAȚIE

La ultimul recensământ a reieșit faptul că în România anului 2021 existau 19.053.815 persoane, iar la nivelul județului Buzău conviețuiau 404.979 persoane, dintre aceștia 29.774 erau locuitorii municipiului Râmnicu Sărat - Vezi date statistice

p

ECONOMIE

Municipiul Râmnicu Sărat reprezintă al doilea centru socio-economic și industrial din Județul Buzău.
În anul 2018 aproximativ 34% din totalul intreprinderilor active din Municipiul Râmnicu Sărat funcționau în domeniul Comerţului cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor și aproximativ 4% erau întreprinderi din domeniul Comerului cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor.

p

ÎNVĂȚĂMÂNT

În ultimii ani au fost realizate investiţii considerabile pentru îmbunătăţirea accesului la toate formele de educaţie atât pentru tinerii din municipiu, cât ṣi pentru adulţi, printre acestea amintim: reabilitarea liceului Ṣtefan cel Mare, dotarea Colegiului National Al.Vlahuţă, construirea a două gradinițe de copii în cartierul Alecu Bagdat și cartierul Extindere Slam Râmnic, sprijinirea asociațiilor de tineret.

Accesibilitate

Color
Text